Renta Easy mobiilisovellus

Suunnittelimme Renta Easy mobiilisovelluksen käyttöliittymän ja visuaalisen ilmeen

Renta Easy -sovelluksen avulla asiakas voi vuokrata ja hallita kalustoa. Käyttäjä pystyy helposti tarkistamaan päivittäiset ja kuukausittaiset kalustokustannukset sovelluksella. Lisäksi sovelluksen avulla pystyy tarkastelemaan kalustoa työmaittain. Projektien hallinta on helpompaa, kun asiakas tietää missä kalusto on vuokralla ja kuinka paljon se kustantaa vuokraajalle.

Sovelluksen avulla asiakas pystyy myös tarkastelemaan saatavilla olevaa kalustoa reaaliaikaisesti toimipisteittäin ympäri Suomea.

 

HAASTE

Tavoitteena on uudistaa perinteistä toimialaa nykyaikaisten palveluiden avulla sekä tarjota asiakkaille tehokkaampia välineitä työskentelyyn ja kaluston hallintaan. Sovellus on suunniteltu yhteistyössä Renta-toimipisteiden ja asiakkaiden kanssa.

Renta Easy -sovelluksesta haluttiin rakentaa mahdollisimman helppo ja selkeä työkalu kaluston vuokraukseen ja hallintaan. Sovellus on suunniteltu pääsääntöisesti rakennusyritysten ja työntekijöiden käyttöön. Sovellus on kuitenkin myös yksityisasiakkaiden käytettävissä ja näin ollen käytettävyyden ja käyttökokemuksen tulee olla selkeää ja johdonmukaista.

 

MITÄ ZEROTEN TEKI?

Käyttöliittymää suunnitellessa pyrittiin huomiomaan kaikki käyttäjäryhmät. Rakennusalan kaikki toimijat eivät välttämättä ole kovin tietotekniikka orientoituneita, joten käytettävuuden helppous ja selkeys olivat ensisijaisen tärkeitä. Kuten kaikissa mobiilisovelluksissa.

Visuaalisen ilmeen suunnittelussa pyrittiin luomaan selkeä visuaalinen hierarkia, joka kertoo, mikä palvelussa on ensisijaista ja mikä toisarvoista. Varsinaisen käyttöliittymän suunnittelu tehtiin yhteistyössä Lixani Oy:m kanssa. UI-suunnittelussa tähdättiin nautinnolliseen ja saumattomaan vuorovaikutukseen palvelun ja sen käyttäjien välillä.

 

TULOKSET

Renta Easy on ensimmäinen tämänkaltainen sovellus Pohjois-Euroopassa. Sovellus on otettu innolla käyttöön ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä sen tuomista uusista mahdollisuuksista.

Renta Easy on ladattavissa Google Play-kaupasta ja AppStoresta sekä käytettävissä yleisimmillä selaimilla.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Antti Savolainen

Creative Director
+358 40 180 2300
antti.savolainen@zeroten.fi

YLÖS